Case Crisis (ilmastomurha, malegazelesbo-besties-catfight-kompleksi jne.)

Case Crisis (ilmastomurha, malegazelesbo-besties-catfight-kompleksi jne.)

@ PYYNIKIN TRIKOO, 16.7.-2.8.2021
TYÖRYHMÄ

Kaksi ikonista poplaulajatarta ovat jatkuvasti Twitter-riidoissa. Samalla kun media yrittää tulkita heidän biiseistään biiffien syitä ja seuraksia, tähdet valmistelevat salaista kansainvälistä kidnappausta estääkseen ilmastokriisin. Yksi fani pääsee kuitenkin jäljille.

Nainen on aina ollut olemassa ensisijaisesti miehelle. Sigmund Freud julisti olemassaolon rooleiksi joko pyhän mutsin tai pumpattavan Barbaran – hän puhui madonna-huora-kompleksista. Primitiivisesti nainen voi siis olla (miehelle) vain jompaakumpaa.

Popmusiikissa tuntuu kovasti siltä, että kuningattaria voi olla vain yksi, vaikka rap- ja r&b-kuninkaat jakavat yhdessä valtaistuimensa: Nicki Minaj ja Taylor Swift ovat kiinnostavampia vihollisina kuin ystävinä. Kissimirrit pannaan aina vastakkain, lähes kuin fantasiana. Jos heidät pannaan päällekkäin, eivät he lesboilussaankaan ole kuitenkaan ikinä bi-curiousia kovempia. Munaa tai miehen katsetta tarvitaan aina. Internet tarjoaa fanifiktiota julkisista ja fiktiivisistä naisista yhteisenä fantasian kohteena, mutta samalla Cara Delevingne, Kristen Stewart ja Sapfo voivat työntää kielensä syvälle toistensa kurkkuun ja silti olla vain kavereita ja kämppiksiä. Niin ristiriitaista, niin kompleksia! Milloin naiset, bestikset ja lesbot saavat vapautuksen ahtaista rooleistaan? Milloin naisia lakataan lyömästä toisiaan vastaan? Voiko popmusiikki koskaan olla vapaata ja rehellistä? Voittaako ystävyys lopulta kuitenkin kaiken? Tutkimme nykypäivän mediakulttuurin uudenlaista naiskuvaa, malegazelesbo-besties-catfight-kompleksia.

Lisäksi: ilmastokriisistä emme enää voi olla puhumatta.

OHJAUS Katariina Korpela
KÄSIKIRJOITUS Mimmi Ahonen
LAVALLA Pauliina Kuusisto, Annika Palojärvi, Roosa Leivo, Ville Vuorikoski
ÄÄNISUUNNITTELU Ville Vuorikoski
MUSIIKKI Ville Vuorikoski, Katariina Korpela, Pauliina Kuusisto, Roosa Leivo, Annika Palojärvi
LOOKIT Katariina Korpela, Maija Välimäki
LAVA JA VALO Mimmi Ahonen, Lotta Rahkonen, Ville Vuorikoski
TEKNIIKAN SUUNNITTELU Ville Vuorikoski
TEKNIIKAN AJO Kristian Tölli, Kaisa Uotila

MEDIASSA

Paljon Melua Teatterista / 22.7.2021
Ylöjärven Uutiset / 29.7.2021

Esitystä ovat tukeneet / yhteistyössä Tampereen kaupunki, Pyynikin Trikoo, K-Market Tahmela, Jalotofu, Punanaamio, Clas Ohlson, The Good Guys Kombucha ja Dame Beauty.

%d bloggaajaa tykkää tästä: