Teatteri Iva

IVASTA

Teatteri Iva syntyi samalla äärimmäisen määrätietoisesti ja silti puolivahingossa. Iva syntyi Tampereella keväällä 2018.

Iva syntyi, kun kolmelle kaverille jäi ilmaisutaidon lukion jälkeen nälkä. Aloimme suunnitella Iva-nimen alla yhtä itsenäistä hanketta, kavereiden yhteistä projektia. Kevään 2018 ja syksyn 2019 välisinä kuukausina alkoi tekeminen kuitenkin tuntua yhä merkityksellisemmältä. Kun esikoisteoksemme Valuma sai elokuussa ensi-iltansa, tiesimme, ettei se jäisi viimeiseksi.

Tarve tehdä teatteria omaehtoisesti kasvoi. Tiesimme haluavamme tehdä jotain, jota emme valtavirtateatterissa tai Tampereella olleet aiemmin nähneet. Inspiroiduimme provokaatiosta, tilalähtöisyydestä ja popkulttuurista. Myöhemmin nämä suunnat kirkastuivat Ivan keskeisiksi arvoiksi: tahdomme tehdä uutta ja outoa esittävää taidetta kestävästi, yhteisöllisesti ja mahdollisimman saavutettavasti.

Uutta ja outoa, koska mitä ne oikeastaan tarkoittavat? Pyrimme siihen, että näyttämöllä esiintyisi hahmoja ja tarinoita, joita siellä ei vielä ole kuultu. Esitysten tekeminen outoihin paikkoihin uusia muotoja luoden on myös tosi hauskaa.

Kestävyyteen pyrimme sekä eettisesti että ekologisesti: kun harjoitamme terveellistä työkulttuuria; kun suhtaudumme ilmastohätätilaan sen vaatimalla vakavuudella ja otamme tämän huomioon tuotannossa ja sisällössä.

Yhteisöllisyyttä ylläpidämme oman työryhmän meiningin lisäksi tekemällä yhteistyötä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Lisäksi pyrimme jatkuvasti ymmärtämään yhä paremmin, mitä kaikkea saavutettavuus voi esittävissä taiteissa käsittää.

Sisällöllisesti innostumme vähän kaikesta, mutta useimmiten katseemme on z-sukupolvessa. Juuri nyt meitä kiinnostaa poikkitaiteellisuus ja teatteriesityksen leviäminen elämykseksi. Siksi järjestämme esimerkiksi DJ-keikkoja, suunnittelemme yleisölle eväsreseptejä ja jaamme Spotify-soittolistoja.

Ivan ydinryhmään kuuluu sama perustajakolmikko: Mimmi Ahonen, Katariina Korpela ja Ville Vuorikoski. Työryhmät muodostuvat aina hankekohtaisesti, mutta tähän asti olemme ilolla työskennelleet pitkäaikaisten ystävien kanssa. Toimintamme keskittyy Tampereelle silkasta rakkaudesta kaupunkiin. Lisäksi teemme ajoittain verkkoteoksia.

%d bloggaajaa tykkää tästä: